Маркування акцизної продукції у чеку з продажу

Згідно з наказом Міністерства фінансів України від 08.06.2021 № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних документів» внесені зміни до форми фіскального касового чеку на товари/послуги та фіскального касового чеку видачі коштів і доповнено їх новим реквізитом – «цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої».

Отже маємо такі вимоги до змісту чеку при продажі алкогольних напоїв з 01 жовтня 2021 року:

  • код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД
  • цифрове значення штрихового коду товару (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством, а у разі непередбачення – за бажанням платника)
  • цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої

Штриховий код товару – графічна інформація, що наноситься на поверхню виробу або упаковку виробів. Це звичний для всіх нас лінійний штрихкод товару який є на кожному пакуванні та/або на пляшці(у випадку алкоголю).

штрихкод товара в чеке

Код УКТ ЗЕД – це числовий код, який визначає підкатегорію продукції. Потрібний Вам код можна знайти у довідниках, або в тексті закону Про Митний тариф України | від 19.09.2013 № 584-VII (rada.gov.ua)

Згідно з пп. 14.1.107 ПКУ марка акцизного податку – спеціальний знак для маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, віднесений до документів суворого обліку, який підтверджує сплату акцизного податку, легальність ввезення та реалізації на території України цих виробів. 

Має вигляд бумажної стрічки з елементами захисту.

Тож для Цифрове значення штрихового коду марки акцизного зазначаємо серію та номер акцизної марки які присутні на марці у вигляді штрихкоду та підпису під ним:

Інструкція щодо дій касира ПРРО Pocket Cashbox (Каса у кишені) при продажу алкоголю

  1. Додаєм наш товар у довідник. Не забуваємо відмітити, що це підакцизний товар та вказуємо код УКТ ЗЕД. Також для зручності додаєм штрихкод
  2. Створюємо чек
  3. Обираємо товар вручну або відсканувавши його
  4. Вказуємо необхідну кількість
  5. У відповідному полі вказуємо коди акцизних марок. Що також можна зробити просто відсканувавши кожну пляшку
Создание товара в программе Pocket Cashbox
Редагування товару
Pocket Cashbox (Каса у кишені)
Код марки в рядку чека

Залишити відповідь